Dekorera barnkalaset

Festliga dekorationer är en viktig detalj för att få få till den rätta feststämmningen och glada förväntningar på barnkalaset. Ett enkelt och festligt tips är att blåsa upp massor med ballonger i olika färger och hänga upp lite varstans. Glöm inte ytterdörren! Häng serpentiner över ballongerna.

Välkomstskylt

På ytterdörren kan du hänga en välkomstskylt som välkomnar gästerna. Dekorera ett stort papper med glitter och skriv i glada färger ”Välkommen”. Fäst på dörren tillsammans med några ballonger.

Duka bordet

Använd en färgglad duk av tyg eller papper eller låt barnen när de kommer måla en vit pappersduk eller ett lakan med kritor som sedan används som duk. Sprid ut serpentiner och paljetter i olika mönster och ställ fram färgglada muggar med sugrör. Häng ett knippe ballonger i taklampan över bordet. Småkakor och godis kan man lägga i stora leksaksbilar och traktorer.

Placeringskort

Enklaste placeringskorten gör man genom att skriva barnens namn på ballonger och fästa vid stolarna. Använder du pappersmuggar kan du skriva barnens namn på muggarna. Det blir då lätt för dem att hålla reda på både sin plats och sin mugg. Du kan också göra små kort som du viker på mitten och klistrar fast en rolig bild ur någon tidning på.

Pysselguiden.se har tips på hur man gör placeringskort >>

På Kalasguiden.se kan man skriva ut personliga placeringskort och matchande inbjudningskort. Det är alldeles gratis!