Inbjudningskort till barnkalas

Att göra egna inbjudningskort och skriva ut på datorn behöver inte vara så svårt. Har man inte dator kan man köpa färgade papper och klippa ut roliga figurer från tidningar och klistra på. Passa på att ha en rolig stund med ditt barn genom att göra inbjudningskorten tillsammans.

På kortet ska stå datum och klockslag för barnkalaset, adress och telefonnummer och gärna datum för o.s.a (om svar anhålles). Förhör dig redan i inbjudningskortet om något av barnen har födoämnesallergi.

Gör egna inbjudningskort

Personligt inbjudningskort

Ta ett kraftigt papper och vik på mitten. Låt barnet rita något på framsidan och skriva gästens namn. Fyll själv i de andra uppgifterna på insidan av kortet.

Ballongkort

Rita konturerna av en ballong på ett färgat, kraftigt papper. Klipp ut och gör ett snitt med en kniv i mitten. Ta en ouppblåst ballong och skriv gästens namn på med spritpenna. Kläm in ballongen i snittet på kortet. Fyll sedan i resten av uppgifterna.

Potatistryckta inbjudningskort

Vik ett kraftigt papper, gärna färgat, på mittten. Dela en potatis i två delar och skär ut ett enkelt mönster i den, t ex en stjärna. Använd tjock färg och tryck ut mönsterna på framsidan av kortet. Skriv gästens namn och ”är inbjuden till kalas” på framsidan och övriga uppgifter på insidan.

Inbjudningskort på Internet

På Kalasguiden.se kan man skriva ut personliga inbjudningskort. Det finns flera olika varianter att välja mellan och det bästa är att det är gratis.

Man kan också skicka inbjudningskort elektroniskt – som e-kort – på Kalasguiden.se. Det går snabbt och lätt och kostar inte heller något.

inbjudningskort