Planera barnkalas

Det finns en hel del man kan planera och förbereda för att barnkalaset ska bli så bra som möjligt. Här listar vi några tips inför planeringen av barnkalaset. 

Meny

Fundera över vad som ska ätas och vad som ska handlas hem. Kan något förberedas dagen innan? Tips på kalasmat

Lekar

Bestäm vilka lekar som ska lekas på kalaset. Fixa tillbehör till lekarna. Roliga lekar

Inbjudningskort

Enklast är förstås att köpa färdiga inbjudningskort men roligare är att göra egna. Låt gärna barnet vara med och skapa inbjudningskorten. Använd t ex färgade papper och klipp ut roliga figurer från tidningar och klistra på. På kortet ska stå datum och klockslag för barnkalaset, adress och telefonnummer och gärna datum för o.s.a (om svar anhålles).

Fler tips på hur man gör egna inbjudningskort

Kalastema

Ska barnkalaset ha ett speciellt tema? Barn tycker det är roligt att klä ut sig och det behöver inte vara så märkvärdigt. På ett monsterkalas kan barnen klä ut sig till fantasimonster, spöken, dracula eller liknande. Temat kan också vara förknippat med någon populär seriefigur.

Mallar för att skriva ut olika figurer som t ex spöken och fladdermöss finns gratis på Kalasguiden.se. Det är perfekt att dekorera kalastemat med.

Antal gäster

Hur många gäster man ska bjuda beror lite på hur många vuxna det är som hjälper till men upp till 10 barn är ganska lagom. Färre barn är lättare att samla, speciellt för lekarna. Är det för många barn blir det lätt för stimmigt och planeringen med lekar och mat kan lätt spåra ur.

Dukning & dekorering

Enklast är att blåsa upp massor med ballonger och hänga upp lite varstans tillsammans med serpentiner. Duka bordet med färgglada glas med sugrör och serpentiner. Som placeringskort kan man skriva barnens namn på ballonger och fästa vid stolarna. 

Tips dekorering barnkalas

Övrigt att tänka på

Räcker bord och stolar? Finns det andra vuxna som kan ställa upp och hjälpa till med servering, lekar, videofilmning etc.Var ska man vara? Har man ont om plats hemma kan man hyra en lokal. Kanske går det att låna en lokal där ni bor.

Vill man ha någon speciell överraskning så kan man hyra en clown eller en trollkarl. På sidan Kalasproffs på Kalasguiden.se kan man leta efter underhållare i hela Sverige.

Gör en checklista och anteckna allt som ska göras och pricka sedan av efter hand. Skriv även en gästlista och pricka av de gäster som tackat ja till inbjudan.

planera barnkalas